luni, 19 mai 2008

Supravietuitorul (2008)




Distributia:

Sergiu Nicolaescu (Comisarul Moldovan - batran)
Petr Falc (Comisarul Moldovan - tanar)
Vladimir Gaitan (Goldberg - batran)
Cristian Motiu (Goldberg - tanar)
Ion Ritiu (Cristian Vasile - batran)
Lucian Viziru (Cristian Vasile - tanar)
Ileana Lazariuc (Zarada)
George Mihaita (Haral - batran)
Tudor Mihaita (Haral - tanar)
George Alexandru (Uri - tanar)
Jean Constantin (Limba)
Cristian Iacob (Sofer taxi)


Regizori:

Sergiu Nicolaescu

Gen:

Crima/Politist

Taguri:

Durata:

117 minute

Premiera RO

11 Apr 2008


linie
Dupa razboi, Comisarul Moldovan a petrecut multi ani in puscaria politica. Distractia comandantului inchisorii, un colonel sovietic, era sa il oblige sa joace ruleta ruseasca. Numai norocul incredibil si spiritul de supravietuitor l-au facut pe Moldovan sa apuce ziua gratierii.
Iesit din puscarie, fostul comisar intra intr-un circuit international de jocuri de ruleta ruseasca organizate clandestin pentru o elita amatoare de spectacole extreme. La sfarsitul anilor '70 soarta il aduce intr-un oras din centrul Europei, unde diabolicul Goldberg, o veche cunostinta din tinerete, patroneaza o varianta "imbunatatita" a acestui joc: asa-numita ruleta ruseasca incrucisata, in care doi oponenti trag unul in altul.
Atractia spectacolului este confruntarea dintre Moldovan si fostul interpret Cristian Vasile, deja veterani ai nemilosului joc si prieteni din tinerete. Treptat, Comisarul intalneste numeroase alte figuri familiare, atat inamici, cat si prieteni. Pare chiar ca toata lumea interlopa a Bucurestiul anilor 1940 s-a mutat in acest oras.

Niciun comentariu: